Retraites

Within your heart is a call for Truth.
Within every desire, a longing for the Essence.
To know who we are is the aim of any spiritual tradition.

Who I am is not a question of the mind, but the longing and wisdom of the heart.

A retreat is an invitation to it. An invitation to Yourself

Reis mee naar toewijding, zuiverheid en liefde

Las voor jezelf een pauze in om even terug te keren naar de essentie van het leven: verbinding maken met jezelf, anderen en de natuur. Gun jezelf de tijd om diep te ontspannen zonder afleiding van het dagelijkse leven, je telefoon of de computer. Nu gaat het enkel en alleen om jou zodat je jouw energie kan opladen en de persoon kan herontdekken die je in werkelijkheid bent.

Wij stellen elk van onze reizen zorgvuldig samen om je een onvergetelijke, gezonde vakantie te bezorgen. We doen dit met unieke programma’s op mooie locaties waar de focus steeds weer op het nu en op jezelf wordt gelegd. Dit vullen we steeds aan met heel fijne extra activiteiten.

Elk retraite wordt opgebouwd rond ademwerk, meditatie, procesbegeleiding, lichaamswerk, contactwerk en instant coaching. Er is telkens een mooi evenwicht tussen begeleiding en ruimte voor jezelf.

Deze bijzondere retraites zijn de ideale ondersteuning om jouw eigen unieke manier van leven te ontdekken te midden van een groep gelijkgestemde zielen. Ons doel is om je naar huis te laten gaan met nieuwe levensinzichten en veel motivatie & tools om die rust te behouden waar we thuis, in onze vaste omgeving, zo vaak op zoek naar zijn.

Respect voor elkaar en de tradities & bewoners van elke bestemming is erg belangrijk voor ons. We streven er ook naar om de ecologische voetafdruk van elke reis zo laag mogelijk te houden.

Ontdek onze retreats

You time Lapland

You time Lapland

mrt 23 - 30, 2024

Op deze 7-daagse reis naar Lapland draait alles om eens echt tijd nemen voor jezelf. Je gaat op een prachtig avontuur in Finland en maakt tegelijkertijd een reis naar binnen. Ontdek je ware potentieel en ontwikkel jezelf doorheen deze mooie begeleide week. In een veili...

Meer info

Resetten

Getuigenissen

Robin Verue

Ik heb onlangs deelgenomen aan de reis naar het prachtige Lapland. Mezelf uitleven op de skipistes, rondspringen met snowshoes in diepsneeuw, door mooie witte landschappen snowscooteren en natuurlijk ’s nachts uitkijken naar het dansende noorderlicht. Zalige activiteiten met in het achterhoofd de cursussen over zelfontwikkeling gegeven door Steve & Eveline.

Ik wist niet goed wat te verwachten maar kwam al snel tot de conclusie dat ik hier heel wat kon bijleren. De inzichten die je krijgt over hoe je als persoon in het leven staat, de ervaringen en levenslessen die je meekrijgt van de anderen, zijn vrij eye-opening. Kortom: top reis met een mooie combinatie van persoonlijke ontwikkeling & avontuur!

K.C.

Ik kan voor mezelf zeggen dat er een leven is voor mijn ontmoeting met Eve en een leven erna. Ik leerde haar beter kennen tijdens een herbronweekend in de Ardennen waar ze een heel leuk huis had gehuurd. Met een vijftiental mensen beleefden we er twee intense dagen. Al heel snel besefte ik dat dit weekend mijn leven voorgoed zou veranderen.

Eve leerde me om mijn angsten niet te cultiveren maar net achter me te laten. Zo kon ik ruimte creëren om NU te leven. Ze deed me inzien dat ik niet alles in het leven kan controleren. Ik besefte door onze gesprekken dat ik niet altijd moest streven naar perfectie maar sneller tevreden mocht zijn met mezelf. Door dat inzicht heb ik zoveel energie vrij kunnen maken voor andere dingen en bovenal voor RUST. Eve leerde me om naar mezelf te luisteren en mezelf tijd te gunnen. Toen pas besefte ik dat ik al mijn hele leven aan het hollen was en mezelf vaak voor anderen wegcijferde.

Na deze eerste stap besliste ik om met haar mee naar Ibiza te reizen voor een 7-daagse retraite. We logeerden in een prachtig resort met alle comfort. Er zou uitsluitend vegan gekookt worden en af en toe zouden we maaltijden in stilte eten.  De eerste dag dacht ik bij mezelf: “Waarom zit ik niet gewoon in een leuk hotel aan het strand met mijn hoofdtelefoon op?”.  Maar het werd een onvergetelijke week. Soms was het heel heavy omdat je jezelf constant tegenkomt, maar tegelijkertijd was het enorm verhelderend omdat ik leerde relativeren. 

Eve slaagde erin om samen met Jan (coach van 2inspire) een groep van 17 mensen samen te brengen in een ongedwongen sfeer. Het bijzondere was dat je via opstellingen tot het besef komt dat iedereen problemen heeft en dat voor iedereen apart net zijn of haar eigen probleem onoverkomelijk lijkt. Dat iedereen in zijn proces gedragen wordt door de hele groep helpt je ongelofelijk vooruit.

Een nieuwe wereld ging voor me open. Eén van sereniteit en van harmonie met mezelf en de wereld. Een wereld waarin zelfzorg en zelfrespect een plaats kregen. Ik leerde er ten slotte niet alleen food-detoxen maar ook digitaal-detoxen. De gewonnen schermtijd vul ik nu met Yin-Yoga, Chi-Kung en meditatie. Dat pakt niemand mij meer af!

Eve kwam op het juiste moment in mijn leven. Na Ibiza werd mijn moeder zwaar ziek en overleed ze. Dankzij de coaching kon ik dit verlies beter plaatsen en kon ik op een goede manier rouwen. 

Eve is erin geslaagd om me nieuwe inzichten te geven.  Ik koester ze en ga er nog elke dag mee aan het werk!

Geertrui & Tom

Bewust connecteren… Que?

Afgelopen vrijdag trokken Geertrui en ik naar Staden voor een weekend “Bewust Connecteren.” De naam van het evenement roept ongetwijfeld héél wat beelden op (en misschien een kleine oprisping). En ja, deels zullen ze kloppen… Het was een weekend vol meditatie, praten, op yogamatjes liggen, gevoelens delen, dansen, rondlopen op blote voeten, vegetarisch eten, thee slurpen, loslaten, lachen, huilen en meer van dat lekkers.

Waarom heb ik daar een heel weekend aan opgeofferd? Waarom hebben we een aartsmoeilijke planning opgesteld om onze drie kinderen en hun hobby’s enkele dagen over te laten aan de grootouders? Waarom denken we dat het een goed idee is om te verbinden met onszelf en een bende wildvreemde mensen? 

Het antwoord is heel simpel: het doet onwaarschijnlijk veel deugd om die tijd en ruimte te nemen, iets wat ik als vader, echtgenoot en fulltimer véél te weinig doe. En het resultaat van stilte en eenvoud mag er zijn want het bracht me enorm veel rust en energie. Twee zaken waar ik in mijn dagelijks leven een acuut tekort aan heb. 

Natuurlijk heb ik mezelf lichtelijk (ahum) moeten verplichten om het te doen. De betaalde kostprijs was dan ook een goeie stok achter de deur om niet lastminute mijn kat te sturen. Dingen als dit liggen nog steeds ver buiten mijn comfortzone. Maar elke vezel in mijn lijf was al maanden aan het schreeuwen om iets te doen met de zwaarmoedigheid waarin ik me vaak bevond. Ik loop misschien wel rond met een glimlach op mijn gezicht maar inwendig ben ik aan ‘t foeteren, aan ‘t stressen en aan ‘t twijfelen over alles wat zich bevindt tussen zwart en wit. Ik leefde al maanden op automatische piloot en het werd tijd om het stuur terug in handen te nemen.

Ik weet dat het voor velen best wat zweverig klinkt. En voor een stuk is het dat ook maar deal with it. Het is gewoon een feit dat wij, de mens, bestaan uit vier intelligenties: fysieke, mentale, emotionele en spirituele. De eerste twee krijgen in ons groeiproces overal de nodige aandacht en ruimte om te ontwikkelen. Onze maatschappij teert erop. We leren, we sporten, we doen… En het is vooral elke dag van ’s ochtends tot ’s avonds gaan met die banaan! Maar waar laten we de emotionele en spirituele intelligentie groeien? Op school? Don’t think so. Bij familie en vrienden? In mijn geval niet. Op het werk? Hell no. Ik ben net veertig geworden en besefte dat een deel van mezelf dringend de nodige aandacht moest krijgen.

Toegegeven, het was niet mijn eerste keer. Tien jaar geleden startte ik een intens maar deugddoend traject om die emotionele en spirituele delen te voeden maar het heeft te lang stilgelegen. De stap naar dit weekend was dus minder groot en beangstigend en de uitkomst voorspelbaarder dan toen. 

Dus na een weekendje connecteren zit ik terug thuis. Ik voel me beter, ik ben rustiger, ik heb minder zin om te vluchten in ongezonde gewoontes en ik heb praktische tips die ik altijd en overal kan toepassen. Want zo’n weekendje is ook maar dat. Het echte werk komt daarna, thuis of op het werk. Dus neem ik mezelf voor om elke dag te mediteren of een ademhalingsoefening te doen. Om eigenlijk gewoon dichter bij mezelf te blijven. En het loont, want het maakt van mij een betere man, een betere echtgenoot en een betere vader. Hoe kan ik mijn drie zonen immers aanleren, voorleven en begeleiden in hun emotionele en spirituele ontwikkeling als ik de boel zelf gesloten hou?

Dit smaakt naar meer en ik kan het iedereen ten zeerste aanraden als je je levenskwaliteit wil verbeteren. Maar je moet ervoor open staan, want er zijn geen shortcuts of instant wondermiddeltjes. It’s hard work. 

En vind je een weekend of (kortere) workshop te eng om je eigen traject te starten? Google wat info en getuigenissen. Dat kan al een eerste goeie stap zijn.

Reserveer jouw plekje

 

  1. Boek jouw retratie via de link op deze website
  2. Ontvang een bevestigingsmail met bijhorende factuur
  3. Betaal jouw factuur met vermelding van jouw factuur nummer
  4. Je wordt toegevoegd aan de whatssapp groep van jouw retraite
  5. Alle praktische info wordt jou meegedeeld & er is ruimte voor al jouw vragen (via telefoon of in de groep)
  6. Off we go, een heerlijke week tegemoet
  7. Opvolging en advies na de retraite zijn inbegrepen

Over Eve

Eveline Dhondt, founder House of Healing

Na een succesvolle carrière als event manager stuurden een wereldreis, gevolgd door lichamelijke uitdagingen, mijn energie en mijn levenspad een volledig nieuwe richting uit. Ik leerde dat we ons leven ook anders kunnen invullen dan hoe we dat in onze Westerse maatschappij aangeleerd krijgen.

Na een aantal jaren van fysieke en emotionele uitputting, een intense zoektocht en tal van opleidingen ontdekte ik de link tussen mijn emoties, gedachten en patronen en de toestand van mijn fysieke lichaam.

Ik herstelde het contact met mezelf en kreeg zo duidelijkheid over mijn levenspad: doorgeven wat ik zelf heb mogen ervaren zodat ook jij een leven kan leiden waarin je innerlijke rust en éénvoud mag beleven. Als procesbegeleider gids ik je in dit proces en reik ik je handvaten aan waar nodig.