Zen-sual

Een retraite om dichter bij jezelf te komen, jezelf beter te leren kennen, schaduwkanten te omarmen en te ontdekken wat je echt wil beleven in jezelf en met anderen.

23 – 29 september 2023

Wat?

Verlang jij ernaar om dieper te connecteren met jouw partner? Of wil je net graag op een bewustere manier de (voor jou) juiste relatie aantrekken?

Een weekend lang gaan we creatief aan de slag om een duidelijker beeld te vormen van de mannelijke en de vrouwelijke energie in jou. Verschillende oefeningen zullen je begeleiden om echt contact te maken met jezelf om helemaal terug in jouw lichaam te landen en te ontdekken wat jouw diepere verlangens of noden zijn. Vandaaruit leer je opnieuw op een authentieke en speelse manier verbinding maken met anderen.

Een duidelijker beeld over de vrouwelijke (yin) en mannelijke (yang) energie leidt tot meer balans in jezelf en jouw relaties. We gaan ook dieper in op hoe deze nieuwe kennis voor meer passie, intimiteit en sensualiteit in jouw intieme relaties kan zorgen.

Dit weekend is een fijn samen komen met jezelf en anderen.  Een totaalbeleving waar de mooie accommodatie, de lekkere gezonde maaltijden en de professionele begeleiding jou een nieuwe ervaring bezorgen.

Connection is the energy that exists between people when they feel seen, heard and valued: when they can give and receive without judgement; and when they derive strength from the relationship.

Hoe?

Doorheen deze retraite begeleiden we je aan de hand van procesbegeleiding, therapeutische & creatieve oefeningen, lichaamswerk & ademwerk zodat jij jezelf beter kan leren kennen.

Daarbij maken we onder meer gebruik van:

 

 • de wet van aantrekking
 • tantra
 • trauma release exercices (TRE)
 • wheel of consent
 • emotioneel lichaamswerk.
 • ademwerk
 • opstellingen
 • contactwerk

Praktische info

Waar

België

Wanneer

23 – 29 september 2023

Investering

€ 1200,00 (incl. btw)

Inbegrepen in de prijs:

 • procesbegeleiding
 • accommodatie
 • volpension
 • activiteitet
 • transport (Contacteer ons voor carpooling opties)
Eveline Dhondt House of Healiing

Schrijf je hier in!

7-daagse in België

Wat dit weekend jou brengt:

 • leer over mannelijke en vrouwelijke energie
 • vind de balans in jezelf en jouw relaties
 • diepere connecties
 • mix van denken, voelen, doen & geloven
 • ervaar! speel! Experimenteer!
 • sta stil bij jezelf
 • enjoy life!

Doorheen deze retraite maken we onder meer gebruik van:

 • de wet van aantrekking
 • tantra
 • trauma release exercices (TRE)
 • wheel of consent
 • emotioneel lichaamswerk.
 • ademwerk
 • opstellingen
 • contactwerk
Minne Marlo en Eveline Dhondt

Door wie?

Eveline Dhondt en Minne Marlo

Dit weekend is een unieke samenwerking tussen Eve van House of Healing & Minne van Compass to Connection.

Minne is een therapeute gespecialiseerd in liefde, relaties en seksualiteit. Ze doorbreekt taboes door haar zeer intieme, persoonlijke en kwetsbare aanpak. Het liefst hanteert ze een holistisch perspectief met creatieve werkvormen vanuit de overtuiging dat creativiteit en seksualiteit onlosmakend met elkaar verbonden zijn.

www.compasstoconnection.com

Eve organiseert al jaren transformerende retreates rond persoonlijke en spirituele groei. Ze raakt haar deelnemers met haar professionele & intuïtieve begeleiding. Haar missie is mensen dichter bij hun kern brengen en dat doet ze op haar eigen unieke manier. Via kennis, lichaams -& energiewerk begeleidt ze haar deelnemers waar nodig.

Op een levendige en leuke manier leert ze we je om meer aanwezig te zijn en je te verbinden met je innerlijke stilte en kracht.

Dit doet ze door het doelbewust inzetten en richten van adem en aandacht.

Voor wie?

Koppels en singles van elke geaardheid die hun persoonlijke, relationele en seksuele ontwikkeling graag willen verdiepen.

Inschrijving is enkel mogelijk voor vaste cliënten van Eve of Minne. Deelname is ook mogelijk na een kennismakingsgesprek bij één van ons.

Getuigenis

Tom & Geertrui

Bewust connecteren… Que?

Afgelopen vrijdag trokken Geertrui en ik naar Staden voor een weekend “Bewust Connecteren.” De naam van het evenement roept ongetwijfeld héél wat beelden op (en misschien een kleine oprisping). En ja, deels zullen ze kloppen… Het was een weekend vol meditatie, praten, op yogamatjes liggen, gevoelens delen, dansen, rondlopen op blote voeten, vegetarisch eten, thee slurpen, loslaten, lachen, huilen en meer van dat lekkers.

Waarom heb ik daar een heel weekend aan opgeofferd? Waarom hebben we een aartsmoeilijke planning opgesteld om onze drie kinderen en hun hobby’s enkele dagen over te laten aan de grootouders? Waarom denken we dat het een goed idee is om te verbinden met onszelf en een bende wildvreemde mensen? 

Het antwoord is heel simpel: het doet onwaarschijnlijk veel deugd om die tijd en ruimte te nemen, iets wat ik als vader, echtgenoot en fulltimer véél te weinig doe. En het resultaat van stilte en eenvoud mag er zijn want het bracht me enorm veel rust en energie. Twee zaken waar ik in mijn dagelijks leven een acuut tekort aan heb. 

Natuurlijk heb ik mezelf lichtelijk (ahum) moeten verplichten om het te doen. De betaalde kostprijs was dan ook een goeie stok achter de deur om niet lastminute mijn kat te sturen. Dingen als dit liggen nog steeds ver buiten mijn comfortzone. Maar elke vezel in mijn lijf was al maanden aan het schreeuwen om iets te doen met de zwaarmoedigheid waarin ik me vaak bevond. Ik loop misschien wel rond met een glimlach op mijn gezicht maar inwendig ben ik aan ‘t foeteren, aan ‘t stressen en aan ‘t twijfelen over alles wat zich bevindt tussen zwart en wit. Ik leefde al maanden op automatische piloot en het werd tijd om het stuur terug in handen te nemen.

Ik weet dat het voor velen best wat zweverig klinkt. En voor een stuk is het dat ook maar deal with it. Het is gewoon een feit dat wij, de mens, bestaan uit vier intelligenties: fysieke, mentale, emotionele en spirituele. De eerste twee krijgen in ons groeiproces overal de nodige aandacht en ruimte om te ontwikkelen. Onze maatschappij teert erop. We leren, we sporten, we doen… En het is vooral elke dag van ’s ochtends tot ’s avonds gaan met die banaan! Maar waar laten we de emotionele en spirituele intelligentie groeien? Op school? Don’t think so. Bij familie en vrienden? In mijn geval niet. Op het werk? Hell no. Ik ben net veertig geworden en besefte dat een deel van mezelf dringend de nodige aandacht moest krijgen.

Toegegeven, het was niet mijn eerste keer. Tien jaar geleden startte ik een intens maar deugddoend traject om die emotionele en spirituele delen te voeden maar het heeft te lang stilgelegen. De stap naar dit weekend was dus minder groot en beangstigend en de uitkomst voorspelbaarder dan toen. 

Dus na een weekendje connecteren zit ik terug thuis. Ik voel me beter, ik ben rustiger, ik heb minder zin om te vluchten in ongezonde gewoontes en ik heb praktische tips die ik altijd en overal kan toepassen. Want zo’n weekendje is ook maar dat. Het echte werk komt daarna, thuis of op het werk. Dus neem ik mezelf voor om elke dag te mediteren of een ademhalingsoefening te doen. Om eigenlijk gewoon dichter bij mezelf te blijven. En het loont, want het maakt van mij een betere man, een betere echtgenoot en een betere vader. Hoe kan ik mijn drie zonen immers aanleren, voorleven en begeleiden in hun emotionele en spirituele ontwikkeling als ik de boel zelf gesloten hou?

Dit smaakt naar meer en ik kan het iedereen ten zeerste aanraden als je je levenskwaliteit wil verbeteren. Maar je moet ervoor open staan, want er zijn geen shortcuts of instant wondermiddeltjes. It’s hard work. 

En vind je een weekend of (kortere) workshop te eng om je eigen traject te starten? Google wat info en getuigenissen. Dat kan al een eerste goeie stap zijn.

Wens je meer informatie?
Vraag een Zoomcall aan via e-mail of Whatsapp.

Eveline Dhondt