Bewust vrouw zijn 2024

Een vierdelig traject voor elke vrouw die bewust leiderschap wil integreren in haar leven

23 en 24 Mei, 22 en 23 Juni, 5 en 6 September, 27-29 September

Wat?

Een vier-delig traject waarin we vrouwelijk leiderschap omarmen en integreren in alle aspecten van ons leven.

Dat doen we door te focussen op het balanceren en gezond inzetten van onze vrouwelijke (yin) en mannelijke (yang) energie. Deze natuurlijke flow raakt soms verstoord als er ongezonde patronen of onbewuste overtuigingen door invloeden uit onze omgeving of opvoeding ontstaan.

Een (langdurige) onbalans kan ertoe leiden dat we ons klein houden, ons steeds aanpassen, een burn-out krijgen of een ziekte oplopen… Kortom, dat we niet het leven leiden waar we eigenlijk naar verlangen.

We kijken verder dan leiderschap zoals we dat kennen in onze Westerse maatschappij.

Hoe?

In de eerste twee weekends staat het ervaren en transformeren van bestaande overtuigingen en patronen centraal. In de laatste 2 weekends ligt de focus op het integreren van je nieuwe balans en het in de wereld zetten van vrouwelijk leiderschap in jouw leven.

Weekend 1

Introductie & Exploratie van onze mannelijke energie

We starten deze opleiding met een uitgebreide inleiding over yin en yang energie en hoe deze elementen ons dagelijks leven kunnen beïnvloeden.

Als je yang of mannelijke energie in balans is, voel je je veilig en durf je grenzen stellen. Je bent goed geaard en durft jouw plek innemen in de maatschappij. Als yang energie uit balans is kan het leiden tot (ongezonde) competitie en machtsmisbruik.

In een veilige omgeving onderzoeken we welke overtuigingen en patronen er in onszelf aanwezig zijn over mannelijke energie. We ontdekken hoe zich dat in ons leven manifesteert. Vervolgens gaan we deze op een gezonde manier healen en vervangen door nieuwe patronen & gewoontes.

Technieken die aan bod zullen komen, zijn onder andere:

 • lichaamswerk
 • schaduwtheater
 • procesbegeleiding/coaching
 • contactwerk
 • trauma release exercises (TRE)
Weekend 2

Contact maken met onze vrouwelijke energie

Na de uitwaarts gerichte yang energie, richten we ons in het tweede weekend naar binnen om te verbinden met onze vrouwelijke yin energie. We verkennen onze overtuigingen en patronen en leren in overgave te gaan en te vertrouwen.

Zo kunnen we het contact met onze innerlijke flow herstellen en oefenen we om te leven vanuit ons intuïtieve buikgevoel. Door de yin energie in onszelf volledig te eren, leren we echt terug vrouw zijn. Het is vanuit die zachte kracht dat vrouwelijk leiderschap kan stralen.

Vrouwelijk leiderschap omvat ook space holding, het liefdevol creëren van ruimte om jezelf en anderen te ondersteunen en te begeleiden. Dit kan in een ceremoniële of professionele context zijn, maar evenzeer in onze persoonlijke relaties. Door ons naar binnen te richten en te handelen vanuit ons buikgevoel, geven we meer aan onze omgeving dan wanneer we ons vanuit mannelijke energie groot proberen maken.

Door dominante patronen in onze maatschappij is onze yin energie lang onderdrukt geweest en daardoor bij veel vrouwen uit balans. (Een verstoorde yin energie uit zich bijvoorbeeld in jaloezie, roddelen, slachtoffergedrag, overdreven emotioneel zijn of geen eigen mening hebben.)

Om dit te healen is het belangrijk dat vrouwen elkaar onderling opnieuw leren vertrouwen en met elkaar verbinden in plaats van concurreren. Vrouwen die in hun kracht staan, bekrachtigen andere vrouwen en vinden steun bij elkaar.

Technieken die tijdens dit weekend onder meer aan bod komen:

 • dans
 • contactwerk
 • vertrouwensoefeningen
 • sharing circles
 • procesbegeleiding
 • TRE
 • lichaamswerk
 • creatief werk
Weekend 3 en 4

Onze mannelijke en vrouwelijke energie balanceren en in de wereld zetten

De eerste twee weekends vormden een veilige omgeving om de yin en yang energie in jezelf te verkennen. In dit derde en vierde opleidingsweekend gaan we aan de slag met het praktische, uitvoerende stuk: het in de wereld zetten, het toepassen en integreren van vrouwelijk leiderschap in ons gezin, ons leven, ons werk.

Concreet leer je de balans tussen je mannelijke en vrouwelijke energie te voelen en te gebruiken. Je krijgt de kennis en de tools aangereikt zodat je durft manifesteren en aantrekken. Na deze opleiding weet je wanneer je welke energie het best inzet in je dagelijks leven.

Technieken die in dit weekend aan bod komen:

 • ervaringsoefeningen
 • visualisatie
 • hypnose (om je onderbewustzijn mee te doen evolueren en veranderen)
 • lichaamswerk
 • schrijfwerk
 • het maken van een moodboard
Het laatste weekend komen we samen met de groep van het traject Bewust man zijn. Hier integreren we alle stukken die we de afgelopen 3 weekends samen hebben mogen ontdekken. Een veilige omgeving waar man en vrouw mogen samenkomen om elkaar te zien en te ondersteunen.

 

Voor wie?

Of je nu instaat voor je huishouden, de leiding hebt over je bedrijf of 100% de verantwoordelijkheid neemt voor jouw eigen leven: deze training is er voor alle vrouwen van alle leeftijden. Elke vrouw heeft het recht om in haar kracht te staan. 

Daarnaast vormt deze opleiding een meerwaarde voor vrouwelijke coaches en ondernemers die meer gebalanceerd willen begeleiden of besturen door het ontwikkelen van hun vrouwelijke energie.

Praktische info

Waar & wanneer

23 en 24? Mei,
22 en 23 Juni,
5 en 6 September,

27 tot 29 September,
telkens van 10 tot 17 uur in Vlaanderen

Investering

€ 1950 (inclusief btw, na inschrijven annulatie niet mogelijk)

Inbegrepen:

 • 8,5 volledige retraite dagen,
 • 5 overnachtingen
 • opleidingsmateriaal
 • organic lunch, snacks & dranken

Getuigenissen

Sofie Vandenabeele

Het bewust-vrouw-zijn traject betekende voor mij een eerste kennismaking met wat ‘vrouw zijn’ voor mij als individu inhoudt.
Het was een veilige en spannende oefening in hoe ik mezelf niet langer als meisje, maar als vrouw in de wereld kan en wil zetten. Via lichaamswerk, verbonden deelcirkels, opstellingen en de nodige ontspanning en helende omgeving.

Gesteund en omgeven door andere vrouwen kon ik experimenteren en groeien in de verschillende aspecten van mijn eigen vrouwelijkheid: in zachtheid, in kracht, in openheid, in aarding, in sensualiteit en in alle andere eigenschappen die dit wonderbaarlijk vrouw-zijn kan omvatten. Maar bovenal in bewust-vrouw-zijn, op mijn eigen unieke en prachtige manier. 

Stefanie Colpaert

Na een zware burnout zocht ik mijn weg in ‘persoonlijke ontwikkeling’. Een retraite, individuele sessies, de Master your Consciousness …. Alles op zijn beurt heel verrijkende en verdiepende stappen in mijn proces rond bewustwording. En plots voel je het…  de ‘call’ om nog net dat extra laagje dieper in je processen te duiken.

Instappen in het jaartraject betekende voor mij volledige verantwoordelijkheid opnemen voor mijn proces, durven duiken in het onbekende en het consequent onder de loep nemen van mijn aloude patronen en overtuigingen. Dat het de grondvesten van mijn huidige leven in vraag zou stellen, daar had ik geen idee van… maar dat dat net hetgene was die me in mijn kracht zou zetten, dat is nu wel een zekerheid.

Dat het jaartraject gegeven wordt door een duo is een absolute meerwaarde. Steve en Eve zijn beiden verschillend, maar zeer compatibel. En belangrijk, ze vormen een zeer solide basis om veilig je proces in te kunnen duiken. Het jaartraject was intens, met afwisselend periodes die zeer uitdagend waren, maar eveneens periodes van rust. De constante was wel dat je steeds kon rekenen op 2 coaches die vanuit liefde ondersteuning gaven, vanuit een breed engagement.

Steve laat via gesprekken je beseffen welke patronen er geactiveerd worden, waar je kiest voor angst en niet voor liefde. Via Quantum Healing laat hij je je waarheid voelen in je eigen lichaam.

Eveline laat je via allerhande lichaamswerk voelen hoe je lichaam met jou communiceert. Ze leert je luisteren, vanuit stilte en rust, naar wat je lichaam je te zeggen heeft, ze laat je je lichaam opnieuw ontdekken als innerlijk kompas. Eve voelt energie haarscherp aan en kan heel accuraat de insteek geven die je nodig hebt om net dat laagje dieper naar je kern te gaan.

Als ik kort wil samenvatten wat het jaartraject me leerde, dan zou ik zeggen dat het me leerde om bewustwording te integreren in mijn systeem. Dat er een soort automatisme gecreëerd is, waarbij ik mezelf bewust leerde observeren en mijn overtuigingen en patronen bij voorrang in vraag durf stellen, om van daaruit in te voelen, wat dient me en wat niet meer… Ik leerde om te verstillen en te vertragen, en echt te luisteren naar wat mijn lichaam me vertelt. Ik kon belangrijke pijnstukken helen en transformeren en ervaarde de bevrijding van door de angst te gaan, het leven voorbij de illusie van angst. Ik leerde vertrouwen en in overgave gaan. En ook: niets is een algemene waarheid, je zoekt jouw waarheid, en als je die voelt, werkelijk voelt, en er naar handelt, dan groeit je innerlijke kracht! Dit maakt het leven echt veel simpeler, want je doorziet de illusie achter de angst…

Door wie?

Eveline Dhondt, founder House of Healing

Eve organiseert al jaren transformerende retreates rond persoonlijke en spirituele groei. Ze raakt haar deelnemers met haar professionele & intuïtieve begeleiding. Haar missie is mensen dichter bij hun kern brengen en dat doet ze op haar eigen unieke manier. Via kennis, lichaams -& energiewerk begeleidt ze haar deelnemers waar nodig.

Op een levendige en leuke manier leert ze we je om meer aanwezig te zijn en je te verbinden met je innerlijke stilte en kracht.

Dit doet ze door het doelbewust inzetten en richten van adem en aandacht.

Thema’s:

 • Connectie met jezelf en anderen
 • Je werk & je missie
 • Relaties in al hun facetten
 • Veiligheid & geld
 • Lichaam & healthy living
 • Angsten & overtuigingen

Wens je meer informatie?
Vraag een Zoomcall aan via e-mail of Whatsapp.

Eveline Dhondt